loading
Web dizajn

Korak ispred konkurencije

Web dizajn

Web dizajn je područje našeg djelovanja, a sve stranice dizajniramo prema najnovijim Internet standardima kako bismo ih učinili vizualno atraktivnim i jednostavnim za korištenje krajnjem korisniku.

U vremenu u kojem živimo tvrtke s profesionalnim i dobro dizajniranim web stranicama uvijek su korak ispred konkurencije. Prema posljednjim istraživanjima sve veći broj osoba u potrazi za nekim proizvodom ili uslugom iste će prvo potražiti na Internetu, a tek će u slučaju nepronalaska tražene informacije pristupiti drugima izvorima informacija. Razlog tomu svakako je ubrzani životni tempo suvremenog čovjeka, ali i svedostupnost Interneta. Broj aktivnih on-line korisnika kojima je Internet nadohvat ruke raste svaki dan zahvaljujući i naprednim mobilnim telefonima, te pojeftinjenju usluga spajanja.

Zbog svega toga postalo je nužno imati dobro osmišljenu i atraktivno dizajniranu web stranicu budući da će većina potencijalnih klijenata odluku o kupnji vašeg proizvoda ili usluga donijeti isključivo na temelju subjektivnog dojma koji će steći pregledom vaših stranice, te njihovom usporedbom s onima vaše konkurencije.

Prilikom izrade web dizajna pridržavamo se sljedećih 6 glavnih smjernica:

 • Jednostavnost
 • Vizualna hijerarhija
 • Navigacija
 • Dosljednost
 • Responzivnost
 • Konvencionalnost

1. Jednostavnost

U procesu dizajniranja web stranice fokusirani smo na korisničko iskustvo i upotrebljivost web stranice. Nastojimo da web stranice za krajnjeg korisnika budu jednostavne za korištenje i da korisnika na jednostavan način dovedu do željene informacije. Na web stranicama važno je prezentirati samo informacije koje su bitne krajnjem korisniku. Ovo pomaže navigaciji na dva načina: web stranica je preglednija, a sadržaj je uredno posložen. Na ovaj način navigacijska struktura čini se jednostavnijom za korištenje.

Jednostavnosti web stranica značajno pridonose sljedeće navedene stavke:

Boja
Izbor boja web dizajna najčešće definira logo branda. Pored boja loga, mogu se koristiti najviše do dvije boje koje su  komplementarne bojama loga. Boja ima moć prenošenja poruka i izazivanja emocionalnih reakcija. Pri izradi web dizajna koristimo najviše do 5 boja. Ugodna kombinacija boja povećava angažman korisnika i čine da se korisnik osjeća dobro.

Tipografija
Tipografija ima ključnu ulogu pri izradi web dizajna. Privlači pažnju i djeluje kao vizualna interpretacija branda. Naša tipografija je čitljiva i prozračna. Najčešće koristimo do 3 različita fonta na web stranici.

Slike
Na prijenos željene informacije, osim teksta, značajno utječu slike i popratne ilustracije. Tekstovi bez slika za krajnjeg korisnika bili bi teško čitljivi. Slike koje koristimo u web dizajnu su izražajne i dočaravaju duh tvrtke. Uvijek nastojimo koristiti visokokvalitetne slike kako bi stvorili dojam profesionalnosti i vjerodostojnosti same web stranice.

2. Vizualna hijerarhija

Učinkovit i pametan web dizajn zahtijeva vizualnu hijerarhiju kako bi posjetitelj imao brz i jednostavan pristup onome što traži. Vizualna hijerarhija znači raspoređivanje i organiziranje elemenata web dizajna tako da posjetitelji prirodno gravitiraju prema najvažnijim elementima web stranice. Redoslijed kojim ljudsko oko percipira ono što vidi naziva se perceptivni poredak. U svrhu poboljšanja korisničkog iskustva, cilj nam je navesti posjetitelje da dovrše željenu radnju, ali na način koji se čini prirodnim i ugodnim. Podešavanjem položaja, boje ili veličine određenih elemenata web dizajna, strukturiramo dizajn na način da će posjetitelja prvo privući ti elementi. Nastojimo u web dizajnu vizualnu hijerarhiju povezati s funkcionalnošću. Ako web stranica ima samo lijepu estetiku, ali nema funkcionalnost, učinkovitost web stranice bit će značajno umanjena.

3. Navigacija

Definiranju jasne navigacijske strukture web stranice pridajemo veliku pozornost, jer je ključna za pomoć posjetitelju da dođu do željene informacije. Navigacija je jedna od najvažnijih elemenata UX-a i temelj svake web stranice. Ako navigacijska struktura nije pravilno definirana, cijeli koncept web stranice se urušava.
U većini slučajeva, naša navigacijska struktura nije dublja od tri razine.

4. Dosljednost

Dosljednost web stranice postižemo kontinuiranim korištenjem pojedinih dizajnerskih elemenata na nivou cijele web stranice, a tu spadaju: fontovi, boje i grafički elementi. Cilj je uspostaviti jasnu vizualnu hijerarhiju, pri čemu bitnije stavke moraju biti istaknutije od manje važnih. Sve identične komponente moraju imati istu podlogu i margine (gumbi, obrasci itd.). Dizajn web stranice organiziramo u sklopu Bootstrap mreže i pazimo da nema odstupanja od te mreže.
Nastojimo da dizajn web stranice bude dinamičan poštujući principe dosljednosti.

5. Responzivnost

Responzivni web dizajn je još jedna od stavki koja poboljšava korisničko iskustvo. Prilikom dizajniranja web stranice koristimo prilagodljive koncepte web dizajna. Svi naši web dizajni su prilagođeni za sve važnije rezolucije monitora (računala, prijenosna računala, tableti i pametni telefoni). U konačnici, cilj je pružiti dobro korisničko iskustvo na različitim uređajima, a ne prikazati web stranicu identično na svim uređajima.
Uz prilagodljivost različitim rezolucijama monitora, testiramo kompatibilnost web stranice s više preglednika (Google Chrome, Safari, Opera, Firefox).

6. Konvencionalnost

Kao i u svakom poslu tako i u web dizajnu postoje konvencije prilikom kreiranja web stranice. Mnogi dizajnerski elementi web stranice imaju predefinirane pozicije na web stranici i posjetitelj web stranice očekuje da će pojedine elemente web dizajna pronaći upravo na tim pozicijama.
Npr:

 •  Pozicija logotipa je u gornjem lijevom ili središnjem dijelu web stranice
 •  Logo je link koji posjetitelja vraća na početnu stranicu
 • Glavni menu se nalazi na vrhu ili uz lijevu stranu web stranice
 • Linkovi za strane jezike i tražilica se nalaze u vršnom desnom dijelu web stranice
 • Breadcrumbs se nalazi u donjem dijelu zaglavlja
 •  Sadržaj je pozicioniran u središnjem dijelu web stranice razlomljen u blokove
 • U podnožju web stranice nalazi se footer koji najčešće sadrži sljedeće informacije: kontakt, sitemap, newsletter, GDPR, i dr.
 • itd.

Sve naše web stranice se pridržavaju konvencija web dizajna.

 

Što je potrebno za dobar web dizajn?

Prije kretanja u izradu vaše web stranice poželjno je poslati smjernice, logotip vaše tvrtke ili proizvoda, te fotografije. U slučaju da nemate nešto od navedenog, rado ćemo vam pomoći savjetom ili konkretnom realizacijom. Ne propustite definirati boje koje želite da dominiraju vašim web-om.
Od važnijih faktora za dobar web dizajn je definiranje strukture stranica (izbor i raspored linkova, funkcionalnost stranica) koju ćemo napraviti u dogovoru s vama. Dizajnersko rješenje stranica prilagođavamo vizualnom identitetu vaše tvrtke. Krajnji cilj je izrada atraktivne i profesionalne web stranice koja će izgledom i kvalitetom biti koncipirana kao sredstvo s kojim ćete se obraćati krajnjim korisnicima, ali i poslovnim subjektima.
 

Posljedice lošeg web dizajna

Svjesni smo činjenice da web stranice mogu biti prva točka kontakta s potencijalnim klijentom. Loše web stranice učinit će štetu za vaše poslovanje više nego što mislite. Ako vaše web stranice izgledaju neprofesionalno i kaotično, potencijalni kupac će pretpostaviti da je to odraz vaše tvrtke.
Dobro i profesionalno dizajnirane web stranice s jasnom i jednostavnom navigacijom, pridonijet će profesionalnosti i poslovnosti vaše tvrtke i krajnjem kupcu uliti sigurnost i povjerenje. To može biti presudan čimbenik zašto je kupac odabrao vašu tvrtku u odnosu na konkurenta.
Bilo da želite statičke web stranice, na kojima kupac može saznati osnovne podatke o vašoj tvrtki, ili dinamičke sa bazom podataka, pomažemo i savjetujemo vas od početka do kraja stvaranja vaše web stranice.

Klikom na link pogledajte naš web dizajn portfolio.

Ostale usluge

Sve usluge na jednom mjestu

Naše web usluge pomažu vam da ostvarite svoje poslovne aspiracije.
Specijalizirani smo za usluge: web dizajna, internet marketinga i razvoja web aplikacija za tvrtke svih veličina. U nastavku pogledajte listu usluga koje nudimo:

Responsive web dizajn

Responsive web dizajn

U mogućnosti smo optimizirati vaše web stranice za sve dostupne veličine zaslona i uređaja koji omogućavaju korisnicima kupnju/pregled sadržaja na bilo kojoj mobilnoj platformi s user friendly navigacijom.
Detaljnije
Razvoj web aplikacija

Razvoj web aplikacija

Razvoj web aplikacija je oduvijek bio žarište našeg interesa. Iskusni smo u razvoju naprednih web aplikacija s kompleksnom poslovnom logikom koja obrađuje velike količine podataka i transakcija.
Detaljnije
Web marketing

Web marketing

Optimizacija za pretraživačke servise proces je poboljšanja količine i kvalitete prometa s pretraživača prema jednoj web stranici putem „prirodnih“ („organskih“ ili „algoritamskih“) rezultata pretraživanja.
Detaljnije
Vizualni identitet tvrtki

Vizualni identitet tvrtki

Pomažemo našim klijentima da svoje proizvode i usluge plasiraju putem inovativnih i kreativnih dizajnerskih rješenja, korištenjem naprednih tehnologija grafičkog dizajna.
Detaljnije
Izrada web bannera

Izrada web bannera

Kao dinamičan oblik oglašavanja na internetu, banneri su postali ključni dio oglašavanja za sve tvrtke. Svjesni smo važnosti bannera za online oglašavanje. Isticanjem bannera vaša ponuda može biti lakše primijećena.
Detaljnije

Naš portfolio

Recentni web dizajn radovi

Usko surađujemo s klijentima u nastojanju da svaka web stranica izrazi jedinstvenu osobnost i stil klijenta kroz njegovu prisutnost na webu. U nastavku pogledajte naš recentni web dizajn portfolio: