loading
Web dizajn

Korak ispred konkurencije

Estetika web stranice je bitna

Web dizajn je područje našeg djelovanja, a sve stranice dizajniramo prema najnovijim Internet standardima kako bismo ih učinili vizualno atraktivnim i jednostavnim za korištenje krajnjem korisniku.

U vremenu u kojem živimo tvrtke s profesionalnim i dobro dizajniranim web stranicama uvijek su korak ispred konkurencije. Prema posljednjim istraživanjima sve veći broj osoba u potrazi za nekim proizvodom ili uslugom iste će prvo potražiti na Internetu, a tek će u slučaju nepronalaska tražene informacije pristupiti drugima izvorima informacija. Razlog tomu svakako je ubrzani životni tempo suvremenog čovjeka, ali i svedostupnost Interneta. Broj aktivnih on-line korisnika kojima je Internet nadohvat ruke raste svaki dan zahvaljujući i naprednim mobilnim telefonima, te pojeftinjenju usluga spajanja.

Zbog svega toga postalo je nužno imati dobro osmišljenu i atraktivno dizajniranu web stranicu budući da će većina potencijalnih klijenata odluku o kupnji vašeg proizvoda ili usluga donijeti isključivo na temelju subjektivnog dojma koji će steći pregledom vaših stranice, te njihovom usporedbom s onima vaše konkurencije.

Prilikom izrade web dizajna pridržavamo se sljedećih 6 glavnih smjernica:

 • Jednostavnost
 • Vizualna hijerarhija
 • Navigacija
 • Dosljednost
 • Responzivnost
 • Konvencionalnost


1. Jednostavnost

Kada se radi o dizajniranju web stranica, jednostavnost je ključna. Glavni fokus je na korisničkom iskustvu i lakoći korištenja. Cilj je da web stranica bude jednostavna za navigaciju i da korisnik brzo i lako pronađe željene informacije. Kako bi se to postiglo, važno je prezentirati samo relevantne informacije koje su bitne za krajnjeg korisnika, time se ujedno i postiže preglednija struktura web stranice.

Jednostavnosti web dizajna značajno pridonose sljedeće navedene stavke:

Tipografija:
Odabir tipografije je ključan u izradi web dizajna. Ona privlači pozornost i predstavlja vizualnu interpretaciju branda. Naša tipografija je čitljiva i prozračna, te koristimo maksimalno tri različita fonta na jednoj stranici.

Boje:
Izbor boja u web dizajnu najčešće se temelji na logu branda. Pored boja iz loga, koristimo najviše dvije boje koje su komplementarne bojama loga. Boje imaju veliku moć prenošenja poruka i izazivanja emocionalnih reakcija. Koristimo maksimalno do pet boja koje su ugodne za gledanje i povećavaju angažman korisnika.

Slike:
Osim teksta, slike i ilustracije igraju veliku ulogu u prijenosu željenih informacija. Tekst bez slika može biti teško čitljiv za krajnjeg korisnika. Slike koje koristimo u web dizajnu su izražajne i dočaravaju duh tvrtke. Uvijek nastojimo koristiti visokokvalitetne slike kako bismo ostavili dojam profesionalnosti i vjerodostojnosti web stranice.
 

2. Vizualna hijerarhija

Vizualna hijerarhija je ključni element u stvaranju učinkovitog i intuitivnog web dizajna. Ona omogućuje posjetiteljima brz i jednostavan pristup onome što traže. Vizualna hijerarhija znači organiziranje elemenata na web stranici tako da posjetitelji prirodno privlače njihove oči prema najvažnijim dijelovima web stranice. Perceptivni poredak je važan faktor u tome kako ljudi percipiraju informacije. Kako bismo poboljšali korisničko iskustvo, želimo navesti posjetitelje da dovrše željenu radnju, ali na način koji je prirodan i ugodan. Pomoću položaja, boje i veličine elemenata web dizajna, strukturiramo dizajn na način da će posjetitelj prvo privući pozornost na te elemente. Cilj nam je u web dizajnu povezati vizualnu hijerarhiju s funkcionalnošću kako bi se postigla učinkovitost i jednostavnost korištenja. Estetika web stranice je bitna, ali bez funkcionalnosti učinkovitost stranice je znatno smanjena.
 

3. Navigacija

Jasna i intuitivna navigacija ključna je za uspješan web dizajn. Nastojimo stvoriti navigacijsku strukturu koja je jednostavna za korištenje, intuitivna i prilagođena korisnicima. Uzimajući u obzir potrebe korisnika, organiziramo sadržaj web stranice u smislene kategorije i podkategorije koje su vidljive u glavnoj navigaciji. Navigacijska struktura mora biti jasna, pregledna i logična kako bi korisnici mogli lako pronaći informacije koje traže. U slučaju kompleksnijih web stranica, koristimo dodatne alate poput tražilice ili breadcrumb navigacije. Nastojimo izbjegavati prekomjerno duboku navigacijsku strukturu. U većini slučajeva, ograničavamo navigacijsku strukturu do tri razine.
 

4. Dosljednost

Dosljednost web stranice postižemo korištenjem istih dizajnerskih elemenata na cijeloj web stranici, uključujući fontove, boje i grafičke elemente. Cilj je uspostaviti jasnu vizualnu hijerarhiju tako da bitniji elementi budu istaknutiji od manje važnih. Svaki element sličan drugom mora imati istu pozadinu i margine, na primjer gumbi i obrasci. Dizajn web stranice trebao bi biti organiziran u skladu s konceptom Bootstrap mreže i paziti da nema odstupanja od te mreže. Nastojimo da dizajn web stranice bude dinamičan poštujući principe dosljednosti.
 

5. Responzivnost

Responzivnost je još jedan od važnih elementa uspješnog web dizajna koji ima za cilj poboljšati korisničko iskustvo. Prilikom dizajniranja web stranice koristimo prilagodljive koncepte kako bi se osiguralo da se web stranica pravilno prikazuje na različitim uređajima (računala, prijenosna računala, tableti i pametni telefoni). Važno je napomenuti da ne želimo samo prikazati web stranicu identično na svim uređajima, već pružiti najbolje korisničko iskustvo prilagođeno svakom uređaju. Osim prilagodljivosti, testiramo kompatibilnost web stranice s različitim preglednicima, uključujući: Google Chrome, Safari, Opera i Firefox.
 

6. Konvencionalnost

Kao i u svakom poslu, tako i u web dizajnu postoje općeprihvaćene konvencije prilikom kreiranja web stranice. Mnogi dizajnerski elementi imaju predefinirane pozicije na web stranici, a posjetitelj očekuje da će ih pronaći upravo na tim pozicijama. Primjerice:

 • Pozicija logotipa je u gornjem lijevom kutu ili središnjem dijelu web stranice.
 • Logo često služi kao poveznica koja vraća posjetitelja na početnu stranicu.
 • Glavni izbornik nalazi se na vrhu ili lijevoj strani web stranice.
 • Linkovi za strane jezike i pretraživanje obično se nalaze u vrhu desnom kutu web stranice.
 • Breadcrumbs obično se nalaze ispod zaglavlja.
 • Sadržaj se pozicionira u središnjem dijelu web stranice u blokovima.
 • Podnožje web stranice (footer) najčešće sadrži informacije o kontaktu, sitemapu, GDPR-u, newsletteru i sl.

Sve naše web stranice se pridržavaju konvencija web dizajna.
 

Što je potrebno za dobar web dizajn?

Prije kretanja u izradu vaše web stranice poželjno je poslati smjernice, logotip vaše tvrtke ili proizvoda, te fotografije. U slučaju da nemate nešto od navedenog, rado ćemo vam pomoći savjetom ili konkretnom realizacijom. Ne propustite definirati boje koje želite da dominiraju vašim web-om.
Od važnijih faktora za dobar web dizajn je definiranje strukture stranica (izbor i raspored linkova, funkcionalnost stranica) koju ćemo napraviti u dogovoru s vama. Dizajnersko rješenje stranica prilagođavamo vizualnom identitetu vaše tvrtke. Krajnji cilj je izrada atraktivne i profesionalne web stranice koja će izgledom i kvalitetom biti koncipirana kao sredstvo s kojim ćete se obraćati krajnjim korisnicima, ali i poslovnim subjektima.
 

Posljedice lošeg web dizajna

Svjesni smo činjenice da web stranice mogu biti prva točka kontakta s potencijalnim klijentom. Loše web stranice učinit će štetu za vaše poslovanje više nego što mislite. Ako vaše web stranice izgledaju neprofesionalno i kaotično, potencijalni kupac će pretpostaviti da je to odraz vaše tvrtke.
Dobro i profesionalno dizajnirane web stranice s jasnom i jednostavnom navigacijom, pridonijet će profesionalnosti i poslovnosti vaše tvrtke i krajnjem kupcu uliti sigurnost i povjerenje. To može biti presudan čimbenik zašto je kupac odabrao vašu tvrtku u odnosu na konkurenta.
Bilo da želite statičke web stranice, na kojima kupac može saznati osnovne podatke o vašoj tvrtki, ili dinamičke sa bazom podataka, pomažemo i savjetujemo vas od početka do kraja stvaranja vaše web stranice.

Klikom na link pogledajte naš web dizajn portfolio.

Zatražite ponudu za izradu web stranice

Ostale usluge

Sve usluge na jednom mjestu

Naše web usluge pomažu vam da ostvarite svoje poslovne aspiracije.
Specijalizirani smo za usluge: web dizajna, internet marketinga i razvoja web aplikacija za tvrtke svih veličina. U nastavku pogledajte listu usluga koje nudimo:

Responsive web dizajn

Responsive web dizajn

U mogućnosti smo optimizirati vaše web stranice za sve dostupne veličine zaslona i uređaja koji omogućavaju korisnicima kupnju/pregled sadržaja na bilo kojoj mobilnoj platformi s user friendly navigacijom.
Detaljnije
Razvoj web aplikacija

Razvoj web aplikacija

Razvoj web aplikacija je oduvijek bio žarište našeg interesa. Iskusni smo u razvoju naprednih web aplikacija s kompleksnom poslovnom logikom koja obrađuje velike količine podataka i transakcija.
Detaljnije
Web marketing

Web marketing

Optimizacija za pretraživačke servise proces je poboljšanja količine i kvalitete prometa s pretraživača prema jednoj web stranici putem „prirodnih“ („organskih“ ili „algoritamskih“) rezultata pretraživanja.
Detaljnije
Vizualni identitet tvrtki

Vizualni identitet tvrtki

Pomažemo našim klijentima da svoje proizvode i usluge plasiraju putem inovativnih i kreativnih dizajnerskih rješenja, korištenjem naprednih tehnologija grafičkog dizajna.
Detaljnije
Pisanje tekstova za web stranicu

Pisanje tekstova za web stranicu

Ako ste vlasnik web stranice, sigurno znate koliko je važno imati dobro napisane tekstove koji će privući pažnju posjetitelja i zadržati ih na vašoj stranici. Osim toga, kvalitetni tekstovi pomažu u rangiranju...
Detaljnije
Izrada web bannera

Izrada web bannera

Kao dinamičan oblik oglašavanja na internetu, banneri su postali ključni dio oglašavanja za sve tvrtke. Svjesni smo važnosti bannera za online oglašavanje. Isticanjem bannera vaša ponuda može biti lakše primijećena.
Detaljnije

Naš portfolio

Recentni web dizajn radovi

Usko surađujemo s klijentima u nastojanju da svaka web stranica izrazi jedinstvenu osobnost i stil klijenta kroz njegovu prisutnost na webu. U nastavku pogledajte naš recentni web dizajn portfolio: